Παρόλο που η νέα του αρμοδιότητα είναι αμφιλεγόμενη στη Γερμανία, η έδρα του ήταν σίγουρη, καθώς η ρωσική κυβέρνηση τον υπολόγιζε για τη θέση.
αστορια νεα υορκη χαρτης
«Παντού γίνονταν συζητήσεις για το αν θα πρέπει να δεχθώ ή όχι. Όμως αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό (να γίνω μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rosneft). Αποφάσισα να συνεισφέρω με την εμπειρία μου την οποία κατάφερα να αποκτήσω στον πολιτικό και οικονομικό τομέα, και νομίζω πως είναι σημαντική, για το καλό της εταιρείας», τόνισε ο Σρέντερ για την εκλογή του.
Η απόφαση του Σρέντερ να δεχτεί την θέση, προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων των μεγάλων κομμάτων στο Βερολίνο, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματός του των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Με δήλωσή του στο ZDF, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, είπε ότι ήταν «εντελώς απίστευτο» ότι ο Σρέντερ θα «επωφελείτο» από τον προηγούμενο ρόλο του ως καγκελαρίου, για να βγάλει χρήματα από ρωσική εταιρεία.
Η Rosneft ήταν ένα "κεντρικό δομικό στοιχείο" στο σύστημα εξουσίας της ρωσικής Προεδρίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο Ρέτγκεν και συνέχισε κατηγορώντας τον Σρέντερ ότι εργάστηκε για να αυξήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία.
"Ο διορισμός του κ. Σρέντερ στο διοικητικό συμβούλιο ως ανεξάρτητο μέλος θα διευκολύνει προφανώς τη διεθνή ανάπτυξη της εταιρείας, την επέκταση της παρουσίας της στην Ευρώπη και την καθιέρωση αποτελεσματικών δεσμών με τους δυτικούς εταίρους", δήλωσε στη συνάντηση των μετόχων της Παρασκευής ο CEO της Rosneft Igor Sechin, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η Rosneft βρίσκεται στον κατάλογο εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν κυρώσεις μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Ο πρώην καγκελάριος διατηρεί μακρά φιλία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «άψογο δημοκράτη». Λίγο μετά την αποχώρηση από την καγκελαρία το 2005, ο Σρέντερ έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για το ρωσικό-γερμανικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream.
Αν και ο ακριβής μισθός του στη Rosneft είναι ακόμα άγνωστος, ο συνήθης μισθός για ένα διευθυντικό στέλεχος στο διοικητικό συμβούλιο του ενεργειακού κολοσσού συνήθως αγγίζει περίπου τα 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ωστόσο, ο Σρέντερ ανέφερε ότι θα δεχθεί λιγότερο από το 10 τοις εκατό αυτού του μισθού - περίπου 600.000.
γραφεια google μαρουσι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου