αυτοκινητα προς πωληση απο ιδιωτες
Ότι έχει χάσει τη μνήμη του κατηγορεί τον κ. Τσίπρα η ΝΔ, απαντώντας στους ισχυρισμούς του για το ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, και του υπενθυμίζει ότι «τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε».
Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τον πρωθυπουργό να αποφύγει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, ενώ το Ποτάμι χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα δέσμιο των ιδεοληψιών του. Για αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος κάνει λόγο το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων τονίζει μεταξύ άλλων ότι το Σύνταγμα δεν πάσχει από ανάγκη αλλαγών, αλλά από έλλειψη βούλησης για την πιστή εφαρμογή του.
ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τη μνήμη του
«Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απωλέσει πια και τη μνήμη του. Του τη φρεσκάρουμε. Τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών. Κανείς από το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει:
«Τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ως “άκαιρη” την πρόταση αναθεώρησης της κυβέρνησης Σαμαρά και λίγους μήνες μετά έριξε την κυβέρνηση συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή, τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη. Το έπραξε, μάλιστα, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει σήμερα να αλλάξει.
Τον Ιανουάριο του 2016 αρνήθηκε να απαντήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια γενναία και συναινετική αναθεώρηση την οποία θα στήριζαν από κοινού κυβέρνηση και αντιπολίτευση».
«Και έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2018 με τον κ. Τσίπρα να επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει για λίγες μέρες την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του ότι χρηματίζονται», συμπληρώνει.
«Συστήνουμε στον κ. Τσίπρα ψυχραιμία και λίγη υπομονή. Σε λίγους μήνες από σήμερα, η ευρεία συνταγματική αναθεώρηση που χρειάζεται ο τόπος θα συντελεστεί. Και εξυπακούεται ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συμπεριλάβει και κάποιες από τις αυτονόητες προτάσεις που υιοθέτησε όψιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αλλαγή του άρθρου 86», καταλήγει η απάντηση της ΝΔ.
Γεννηματά: Όχι σε λαϊκισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια
Να αποφύγει επικοινωνιακά παιχνίδια με την αναθεώρηση του Συντάγματος προειδοποιεί την κυβέρνηση η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας, τώρα που κλείνει οριστικά ο πολιτικός του κύκλος και με 3 χρόνια καθυστέρηση, θυμήθηκε τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή όμως δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια και λαϊκισμό. Έχουμε αναδείξει εδώ και καιρό την αναγκαιότητά της. Θα προσέλθουμε στη Βουλή με τις θέσεις που πολύ έγκαιρα καταθέσαμε στον δημόσιο διάλογο».
Ποτάμι: Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο Τσίπρας
Επικριτικά αντιμετώπισε το Ποτάμι όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα την άρνηση να συμπεριλάβει το άρθρο 16 ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
«Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο κ. Τσίπρας, για άλλη μία φορά, κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Από την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. Τη στιγμή που δεκάδες ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν για άλλες χώρες, όταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.
Όπως επισημαίνει, έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία προβλέπει μεταξύ άλλων: Να μην παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών σε χρόνους συντομότερους από εκείνα των πολιτών. Για την άρση της ασυλίας των βουλευτών να αποφασίζει δικαστικό συμβούλιο και όχι τα κόμματα στην Βουλή. Να μην ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση χωρίς κριτήρια και χωρίς εγγυήσεις αμεροληψίας. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να μη μπορεί να χρησιμοποιείται για την πτώση της κυβέρνησης αλλά να μην ανατρέπονται και οι πολιτειακές ισορροπίες με απευθείας εκλογή του. Οι ιεράρχες να μην καθορίζουν την πολιτική στην Παιδεία και να μη στέκονται εμπόδιο στη διεύρυνση των δικαιωμάτων.
Ακόμη, το Ποτάμι προτείνει οι νέοι να μπορούν να σπουδάζουν και σε μη κρατικά πανεπιστήμια και να μην αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να κάνουν τις σπουδές που θέλουν. Επίσης, να γίνει δεσμευτική για την εκάστοτε κυβέρνηση η δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.
τα βιομηχανικα κτιρια πληρωνουν ενφια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου